تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
تمشک

منوی اصلی
آمار
تعداد آنلاین : 0
بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 0
هفته گذشته : 1
ماه گذشته : 21
سال گذشته : 245
بازدید کل : 736
کل مطالب : 33
نظرات : 0
لينك باكس و بنر
پيام مديريت وبلاگ : با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، به سايت طب قرآنی طب سنتی خوش آمديد . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وبلاگ ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما در بهتر شدن كيفيت مطالب وبلاگ ياري رسانيد . براي سريع تر رسيدن به مطلب مورد نظر از آرشيو موضوعي استفاده كنيد همچنين ميتونيد به آرشيو مراجعه كنيد. براي تبادل لينك , لوگو ,بنر يا آر اس اس از طریق نظرات به ما اطلاع دهید .
تمشک

درباره :


نام علمی : Rubus fruticsos

اسامی دیگر :

گیاهی است از خانواده Rosaceae جنس Rubus دارای گونه های متعددی است که در مناطق مختلف جهان می روید.

به فارسی به طور کلی «تمشک» و گونه های آن در مناطق مختلف ایران با نام ها ی محلی خاص نامیده می شوند از جمله در رودسر و رامسر «تمشک و تموش» در نور«لم» در رامیان «تموشی» در گیلان «ولش،لوش» در آستارا «هندل» در کردستان «تورّکّ» در سردشت «دردوک» در الوند و اشتران کوه «تودر» در کتب طب سنتی با نام های «گیهه کوهی ،علیّق، توت شوکی وعلیق الجبل» آمده است.

نام انگلیسی :Blak-berry وBramble

طبیعت گیاه : طبق نظر و رأی حکمای طب سنتی تمشک از نظر طبیعت مرکب القوا یعنی متعادل است ولی به طور غالب تمایل به سردی و خشکی دارد.

خواص گیاه :

این گیاه به اشکال فراوانی وجود دارد و معمولاً جزء گیاهان بالا رونده محسوب می شود. گیاهی است دو ساله و شاخه های خاردار آن تنها در سال اول برگ می دهد، شکوفه و میوه های شناخته شده آن در سال دوم روی شاخه های جانبی ایجاد می شود. برگ های شانه ای با3 یا 5 برگچه است و خارهایی روی دمبرگ آن دیده می شود. برگچه های آن کرکدار و هر دو سطح آن خشن است. سطح تحتانی پهنک، درخشنده نیست و دارای حاشیه دندانه ای است. مزه برگ آن قابض(گس)است.

حکمای طب سنتی معتقدند که تمام اعضای گیاه، خنک کننده و خشک کننده است. خونریزی را بند می آورد. ضماد برگ آن برای التیام زخم های سر و ورم های حدقه چشم نافع است.عصاره برگ و ساقه تازه سبز آن با کمی صمغ عربی برای بیماری های گرم سر و چشم خصوصاً برای زخم و اشک آمدن نافع است.

جویدن برگ یا میوه آن برای زخم های لثه وسستی لثه ها و بدبویی دهان و جراحات تازه دهان مفید است. خوردن برگ و ساقه تازه و سبز آن با کمی صمغ عربی برای تقویت معده و جلوگیری از اسهال مفید است.

میوه آن از سایر اعضا قابض تر (گس) است و خوردن آن برای تقویت روده ها و خوردن پوست ریشه  آن برای خرد کردن سنگ کلیه نافع است.

ضماد برگ آن برای تحلیل ورمها و جلوگیری از توسعه ورم و مالیدن عصاره میوه تمشک تازه یا عصاره گل آن، برای خشک کردن زخم ها و جراحت های تر و جلوگیری از جریان چرک نافع است و تمشک مضر کلیه است و از این نظر باید با شکر خورده شود. مقدار خوراک از عصاره گل تمشک 14-12گرم است.

دم کرده برگ و میوه آن برای سیاه کردن مو به عنوان جانشین رنگ جالب است.

برچسب ها : ,
نوشته شده در شنبه 24 اسفند 1392 توسط اسماعیل یعقوبی| لينك ثابت |

عناوين آخرين مطالب ارسالي
صفحات دیگر