تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
هپاتیت 5000 عملکرد حیاتی بدن را تحت تاثیر قرار می دهد

منوی اصلی
آمار
تعداد آنلاین : 0
بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 0
هفته گذشته : 1
ماه گذشته : 20
سال گذشته : 244
بازدید کل : 735
کل مطالب : 33
نظرات : 0
لينك باكس و بنر
پيام مديريت وبلاگ : با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، به سايت طب قرآنی طب سنتی خوش آمديد . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وبلاگ ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما در بهتر شدن كيفيت مطالب وبلاگ ياري رسانيد . براي سريع تر رسيدن به مطلب مورد نظر از آرشيو موضوعي استفاده كنيد همچنين ميتونيد به آرشيو مراجعه كنيد. براي تبادل لينك , لوگو ,بنر يا آر اس اس از طریق نظرات به ما اطلاع دهید .
هپاتیت 5000 عملکرد حیاتی بدن را تحت تاثیر قرار می دهد

درباره :


هپاتیت 5000 عملکرد حیاتی بدن را تحت تاثیر قرار می دهد
یاسوج – خبرگزاری مهر: کارشناس بیماری‌های شبکه بهداشت و درمان بهمئی گفت: بیماری هپاتیت کبد را درگیر می‌کند و کبد فعال‌ترین غده بدن است که بیش از پنج هزار عملکرد حیاتی بدن را بر عهده دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سید عابد توفیقیان افزود: کبد نقش مهمی را در تصفیه خون از میکروب‌ها و خنثی نمودن مواد سمی ایفا می‌کند.

وی با اشاره به عفونی بودن بیماری هپاتیتB اظهار داشت: استفاده از وسایل شخصی فرد آلوده مانند مسواک، تیغ، موچین و هر وسیله مرتبط با خون و مایعات بدن، مادر به نوزاد، سرنگ تزریقی مشترک، تماس جنسی با فرد آلوده، تاتو با وسایل استریل نشده و خالکوبی در انتقال این بیماری موثر است.

توفیقیان ادامه داد: هپاتیتB اگرچه بیماری خطرناکی است، اما با روش‌های ساده‌ای مانند   تزریق واکسن، استفاده از کاندوم هنگام تماس جنسی و استفاده از مسواک، تیغ، موچین و سایر وسایل مرتبط با بدن به صورت شخصی، می‌توان از این بیماری در امان بود.

این کارشناس بیماری‌ها به افرادی که با خون و مایعات بدن سروکار دارند، توصیه کرد در هنگام کار از دستکش استفاده کنند.

وی اضافه کرد: لازم است خانم‌های مبتلا در صورت اطلاع از بارداری، سریعا به پزشک مراجعه کنند تا با تدابیری ویژه از احتمال ابتلای نوزادشان کاسته شود.

توفیقیان یادآور شد: در صورت مواجهه با ویروس هپاتیتB یا فرد مبتلا، به پزشک مراجعه کنید تا با دریافت پادتن از احتمال ابتلا به بیماری کاسته شود.

آب شغلم سموم بدن را دفع می کند

کارشناس تغذیه بیمارستان شهید بهشتی یاسوج، گفت: آب شلغم موجب دفع سموم از بدن می‌شود و بهتر است کسانی که مشکل ناراحتی معده ندارند، از آب شلغم استفاده کنند.

فاطمه امیری افزود: شلغم از جمله گیاهان خانواده کلم است که به اعتقاد عده‌ای به دلیل رشد در هوای سرد، امکان مقابله با بیماری‌های فصل سرما را دارد.

وی با اشاره به خواص شلغم در زمینه درمان بیماری‌های تنفسی، اظهار داشت: برای بهره‌مندی از این خواص شلغم می‌توان از آن در تهیه آش و سوپ‌های فصل پاییز و زمستان استفاده کرد.

امیری ادامه داد: با توجه به شیوع مشکلات بیماران مبتلا به آسم و افرادی که دچار سرفه‌های خلط‌دار هستند در فصل سرما، می‌توان با خوردن شلغم این عوارض را تا حدی کاهش داد.

کارشناس تغذیه بیمارستان شهید بهشتی تصریح کرد: گیاه شلغم با دارا بودن منیزیم، کلسیم، فسفر، گوگرد، ید، فولیک‌اسید و مس، منبع مناسبی برای تامین املاح بدن است.

وی همچنین با اشاره به ویتامین C موجود در شلغم، یادآور شد: بهتر است این گیاه پرخاصیت را به شکل بخارپز استفاده نمود تا از اکسیداسیون ویتامین C آن جلوگیری کرد.

زنان سه ماه قبل از بارداری اسید فولیک بخورند

کارشناس ارشد مامایی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: زنانیکه قصد باردار شدن شدن دارند باید از سه ماه قبل از بارداری خوردن "اسیدفولیک‌" را آغاز کنند.

زینب محقق افزود: یکی از ناهنجاری‌های نوزادان که بعد از ناهنجاری‌های قلبی به عنوان شایع‌ترین ناهنجاری ساختمانی جنینی شناخته می‌شود، ناهنجاری های لوله عصبی بوده و میزان بروز این اختلال به ازای هر هزار تولد زنده، یک یا دو مورد است.

وی در خصوص علت بروز ناهنجاری‌های لوله عصبی افزود: بعضی از نقایص لوله عصبی و برخی از ناهنجاری‌های مادرزادی قلب، مربوط به جهش اختصاصی در ژن "متیل تتراهیدروفولات رودوکتاز" هستند که آثار نامطلوب آن را می‌توان تا حدود زیادی با کمک مصرف مکمل "اسیدفولیک" در دوره قبل از حاملگی از بین برد.

این کارشناس ارشد مامایی در رابطه با پیشگیری از بروز چنین ناهنجاری‌هایی تصریح کرد: نتیجه مطالعات 33مرکز تحقیقاتی هفت کشور اروپایی در زمینه درمان قبل از حاملگی با "اسیدفولیک" نشان داده آن دسته از زنانی که دارای سابقه قبلی کودک مبتلا به ناهنجاری لوله عصبی قبل از حامله شدن بوده‌اند، با مصرف "اسیدفولیک" در سه‌ماهه نخست حاملگی، تا میزان 72 درصد خطر بروز مجدد ناهنجاری لوله عصبی را کاهش داده‌اند.

محقق ادامه  داد: حدود90 تا 95 درصد ناهنجاری های لوله عصبی در خانواده‌ها بدون سابقه قبلی رخ می‌دهند و با استفاده از مکمل‌ها‌، می‌توان خطر مربوط به اولین وقوع این ناهنجاری‌ها را به میزان زیادی کاهش داد.

وی تاکید کرد: بهترین زمان برای پیشگیری از بروز این ناهنجاری‌ها‌، استفاده از مکمل "فولیک‌اسید" سه ماه قبل از بارداری و تاپایان بارداری، روزانه به میزان 400میلی‌گرم است.

کارشناس ارشد مامایی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: بر اساس بررسی‌ها، در سال‌های اخیر فقط 40 تا 50 درصد زنان در دوره قبل از بارداری اقدام به مصرف مکمل های اسید فولیک کرده اند.

درمان عفونت‌های روده‌ای با محصولات پروبیوتیک

کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، گفت: محصولات پروبیوتیک‌ حاوی میکروارگانیزم‌های زند‌ه‌ای هستند که موجب بهبود عفونت‌های رود‌ه‌ای مانند اسهال می‌شوند.

فرشته بوستانی افزود: پروبيوتيک‌ها ميکروارگانيزم‌های زنده وغيربيماري‌زای موجود در برخی مواد غذایی هستند که وقتی به میزان کافی وارد بدن شوند، تاثير مثبتی برسلامت فرد به دنبال دارد.

وی اظهار داشت: باكتري‌هاي پروبيوتيك با حفظ ميكروفلور طبيعي روده و كنترل ميكروارگانيزم‌هاي بيماري‌زا، سبب كاهش خطر ابتلا به بيماري‌هاي ناشي از مصرف مواد غذايي مي‌شوند.

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه امروزه محصولات لبنی متنوعی با خاصیت پرویبوتیک به بازار آمده است، ابراز داشت: پروبیوتیک‌ها با هدف درمان عفونت‌های روده‌ای و عفونت‌های باکتریایی و مخمری دستگاه تناسلی تولید شده‌اند.

بوستانی محصولات تخميري لبنيات را اصلي‌ترين حامل باكتري‌هاي پروبيوتيك برشمرد و اضافه کرد: این فرآورده‌ها به دلیل خاصیت درمانی و اثرات مفید بر سلامتی از جایگاه ویژه‌ای در دنیا برخوردار هستند و تولید آن‌ها در انواع مختلف مورد استقبال واقع شده است.

در فصل پاییز خوردن فلفل قرمز را فراموش نکنید

کارشناس تغذیه بیمارستان شهید بهشتی با اشاره به تاثیر تغذیه در مقابله با بیماری‌های فصل سرما، گفت: فلفل قرمز از جمله مواد غذایی حاوی ویتامین C بالا است که خوردن آن در  فصل سرما توصیه می‌شود.

مصطفی رنجبر افزود: سالاد‌های فصل نیز از جمله مواد غذایی پرطرفدار هستند که با ترکیبی از میوه‌های فصل سرما مانند مرکبات، می‌تواند  علاوه بر  یک میان‌وعده مناسب، موجب افزایش مقاومت بدن در برابر سرماخوردگی شود.

این کارشناس تغذیه با توصیه به خوردن مواد غذایی حاوی ویتامین D، اظهار داشت: ماهی قزل‌آلا و تخم‌مرغ، منابع خوبی از این ویتامین هستند که مصرف آن‌ها برای دوران سرماخوردگی مفید بوده و علایمی مانند عطسه و سرفه را کاهش می‌دهد.

وی در خصوص مصرف نوشیدنی‌های مناسب فصل سرما نیز، ابراز داشت: چای به دلیل دارا بودن آنتی‌اکسیدان بالا و خاصیت ضد ویروسی، نوشیدنی مناسبی برای گرم کردن روزهای سرد پاییز و زمستان است.

رنجبر اضافه کرد: ترکیب ماست و جوانه گندم نیز به کسانی که در اثر سرماخوردگی دچار انسداد بینی شده‌اند، توصیه می‌شود.

کارشناس تغذیه بیمارستان شهید بهشتی یادآور شد: صبحانه وعده غذایی مهمی در برنامه روزانه است و بهتر است با انتخاب مواد غذایی سالم و مفید برای این وعده، به حفظ سلامت خود کمک کنیم.

هنگام بغل کردن کودکان سیگار نکشید

کارشناس آموزش سلامت شبکه بهداشت و درمان بهمئی با بیان اینکه حوادث و سوانح مربوط به کودکان اغلب در اثر بی‌مبالاتی اتفاق می‌افتد، گفت: یکی از این موارد کشیدن سیگار در هنگام بغل کردن کودک است که می‌تواند موجب سوختگی شود.

سکینه درایش افزود: کودکان از آسیب‌پذیرترین افراد در برابر حوادث هستند و ارتقاء سلامت کودکان از مهم‌ترین شاخصهای سلامت هر جامعه است.

وی با تاکید بر لزوم رعایت نکات ایمنی برای پیشگیری از وقوع حادثه در کودکان، به والدین توصیه کرد: هنگام بغل کردن کودک از نوشیدن مایعات داغ پرهیز کنید، وسایل سوزاننده مانند سماور، بخاری، اجاق، کرسی، منقل و اتو را از دسترس او دور نگه دارید.

درایش با اشاره به بروز برخی سوانح مربوط به کودکان در حمام، ادامه داد: یکی از این سوانح، سوختگی است و والدین باید قبل از استحمام کودک، از میزان دمای آب اطلاع یابند.

این کارشناس آموزش سلامت، تصریح کرد: والدین باید از قرار دادن اشياي سنگين يا ظرف‌هاي حاوي مايعات داغ بر روي ميز يا در دسترس كودكان پرهیز کنند.

وی افزود: ظروف خوراك‌پزي را پس از برداشتن از اجاق در محلی دور از دسترس کودک قرار داده و قرار دادن محافظ پلاستيكي در پريزهاي برق را نیز فراموش نکنید.

درایش با بیان اینکه کودکان قادر به درک  خطرات پیرامون خود نیستند، تصریح کرد: بی‌توجهی اطرافیان به سلامت کودک، گاهی همراه با پيامدهاي دردناکی مانند رنج و معلوليت است

افرادی که سمعک دارند از مایکروویو فاصله بگیرند

کارشناس بهداشت پرتوهای دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، تاکید کرد: افرادی که از وسایل الکترونی خاصی مانند سمعک یا نوسان قلبی استفاده می‌کنند، به هیچ عنوان به دستگاه مایکروویو در هنگام روشن بودن نزدیک نشوند.

علی مکارمی افزود: به دلیل امکان نشت اشعه در نزدیکی دستگاه مایکروویو، امکان اختلال در عملکرد دستگاه‌هایی مانند سمعک وجود دارد.

وی با بیان اینکه درون دستگاه‌های مایکروویو یک نوسان‌ساز و یک مولد موج قرار دارد، افزود: این نوسان‌ساز امواج را با طول موج‌های کوتاه تولید می‌کند و در واقع این وسیله با تولید قریب به ۳۰۰ مگاهرتز، یعنی ۳۰۰ میلیون بار در ثانیه نوسان، موجب گرم شدن غذا می‌شود.

این کارشناس بهداشت پرتوها در خصوص فرآیند سریع گرم شدن غذا در مایکروویو اظهار داشت: مولکول‌های مواد غذایی، به خصوص موادی مانند آب که امکان حرکتشان زیاد است، با سرعت ۳۰۰ میلیون بار در ثانیه به لرزش درمی آیند.

وی ادامه داد: به هم ساییده شدن مولکول ها با دفعات بالا در هر ثانیه، موجب سرعت در گرم شدن غذا می شود.

مکارمی تصریح کرد: بعد از گذشت مدت زمانی که دستگاه مایکروویو مورد استفاده قرار گیرد، باز و بسته شدن‌های مکرر، شکاف‌هایی بین لولاها و لاستیک دور آن به وجود می‌آورد که ممکن است موجب نشت اشعه شود.

در فصل سرما بیشتر سیب بخورید

کارشناس مسئول آموزش سلامت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به شیوع سرماخوردگی‌های فصل سرما تغذیه را راهکاری برای کنترل این بیماری دانست و گفت: خوردن روزانه سیب در این زمینه توصیه می شود.

دکتر فاطمه شریعتی نیا افزود: اگرچه نگاه عده‌ای به تغذیه تنها رفع احساس گرسنگی است، اما مواد غذایی که ما انتخاب می‌کنیم، نقش موثری در سلامت یا بیماری ما دارند.

وی با بیان اینکه سیب یکی از میوه‌های در دسترس است که مردم می‌توانند در تمام ایام سال از انواع مختلف این میوه استفاده کنند، اظهار داشت: ترکیبات معدنی موجود در سیب، برای سینه و مجاری تنفسی مفید بوده و کسانی که بیشتر سیب می‌خورند، کمتر به عفونت‌های قسمت فوقانی دستگاه تنفسی دچار می‌شوند.

این پزشک دانشگاه علوم پزشکی استان ادامه داد: از دیگر خواص سیب که باید در فصل سرما از یاد نبریم، تاثیر عصاره آن در در رفع سرماخوردگی، گرفتگی صدا، سرفه، بیماری‌های سینه و حالات عصبی است.

شریعتی‌نیا مصرف سیب را برای رفع افسردگی و درمان کبد چرب موثر دانست و بیان کرد: امروزه  اثر سیب در پیشگیری از سرطان ریه، روده بزرگ و پروستات به تائید رسیده است.

کارشناس مسئول آموزش سلامت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: ترکیب سیب رنده شده با گلاب و شکر، خوراکی مفید و خوش‌طعمی برای کاهش ضعف گوارشی سالمندان است.

وی اضافه کرد: در طب سنتی نیز خوردن مرتب آب سیب نیز برای تقویت بنیه افراد توصیه می شود.

خانم‌های باردار مایعات سرد بنوشند

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت کهگیلویه با بیان اینکه مایعات سرد کمتر امکان ایجاد حالت تهوع می‌کند، گفت: خانم‌های باردار بهتر است مایعات را به صورت سرد میل کنند.

مرضیه کامران افزود: نکته دیگر در خصوص مصرف مایعات در بارداری، عدم مصرف آن‌ها همراه با وعد‌ه‌های غذایی است.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت کهگیلویه، به خانم‌های باردار توصیه کرد: بهتر است برای پیشگیری از مشکلات گوارشی، وعده‌های غذایی خود را به چهار تا پنج وعده، اما با حجم کم افزایش داده و با پرهیز از مصرف غذاهای چرب، سرخ کرده و پرادویه حالت تهوع خود را کاهش دهید.

وی با توصیه به بازگذاشتن پنجره آشپزخانه در هنگام آشپزی برای کاهش بوی تند غذاها، اظهار داشت: از دیگر راه‌های کاهش حالت تهوع در بارداری، خوردن یک تکه نان یا بیسکوئیت قبل از برخاستن از رختخواب است.

کامران یکی دیگر از مشکلات خانم‌ها در دوران بارداری را یبوست برشمرد و گفت: با استفاده ا ز مایعاتی مانند آب‌میوه‌های تازه، سوپ‌ها رقیق، هم‌چنین سالاد به همراه روغن زیتون، غذاهای حاوی فیبر زیاد مانند  حبوبات و غلات، سبزی‌های خام و پخته، ‌میوه‌های تازه و نان‌های سبوس‌دار و پیاده‌روی روزانه، این مشکل کاهش می‌یابد.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت کهگیلویه با اشاره به مشکل تورم در برخی زنان باردار، تصریح کرد: این مشکل بیش از همه چیز ناشی از مصرف بالای نمک بوده و برای پیشگیری از بروز تورم باید از افزودن نمک اضافی به غذا و استفاده از مواد خوراکی شور مانند چیپس، سیب‌زمینی سرخ‌کرده، آجیل‌های شور یا ماهی شور خوداری شود.

وی در خصوص مشکل سوزش معده در دوران بارداری نیز اضافه کرد: با آرام جویدن غذا، استفاده از غذاهای آب‌پز و بخارپز بهجای سرخ‌کرده، کاهش مصرف شکلات، قهوه، چای، نوشابه‌های گازدار و سایر نوشیدنی‌های حاوی کافئین، این مشکل در خانم‌های باردار ایجاد نمی‌شود

افراد سیگاری بیشتر سرما می‌خورند

مسئول مبارزه با بیماری‌های شبکه بهداشت و درمان گچساران با بیان اینکه افراد سیگاری بیشتر دچار سرماخوردگی می‌شوند، گفت: دود سیگار با خشک نمودن مخاط بینی، قدرت مژک‌های بینی را برای خروج ویروس از بدن تضعیف می‌کند.

احمد پاکدل افزود: با آغاز فصل سرما، امکان شیوع بیماری‌هایی مانند آنفلوانزا(Grippe) و سرماخوردگی افزایش می‌یابد و برخی افراد مانند بیماران مبتلا به دیابت، آسم، بیماری قلب و عروق و هم‌چنین کلیه، بیش از سایرین در معرض این بیماری‌ها هستند.

وی اظهار کرد: زنان باردار، کودکان و افراد سالمند نیز سه گروه پرخطر در زمینه ابتلا به بیماری‌های شایع فصل سرما هستند که باید توجه ویژه‌ای به سلامت خود داشته باشند.

این کارشناس مبارزه با بیماری‌ها با بیان اینکه حضور در مکان‌های عمومی امکان ابتلا به بیماری‌های فصل سرما را افزایش می‌دهد، ادامه داد: گاهی بیماران مبتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزا، با بی‌توجهی به سلامت خود و دیگران در دست‌ها عطسه کرده و سپس با گوشی تلفن، صفحه‌کلید رایانه یا ظروف آشپزخانه، موجب انتشار این ویروس در محیط زندگی می‌شوند.

 پاکدل آنفلوانزا را بیماری دردناک و البته دردسرساز فصل سرما عنوان کرد و ابراز داشت: در این بیماری که با سردرد ناگهانی آغاز می‌شود، دستگاه تنفسی فرد دچار عفونت حاد شده و بیمار دچار تب، بی‌حالی، درد ماهیچه می‌شود که غالبا بین سه تا چهار روز به طول می‌انجامد.

وی یادآور شد: یکی از مهم‌ترین دلایل ابتلا به آنفلوانزا و سرماخوردگی، تضعیف سیستم ایمنی بیمار است که با مصرف مرتب میوه‌ و سبزیجات تازه، می‌توان آن را تقویت کرد.

مصرف شلغم را به خاطر داشتن کلسیم جدی بگیرید

کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد(ع)، با بیان اینکه شلغم یکی از منابع کلسیم موجود در طبیعت است، گفت: افرادی که مشکل عدم تحمل لاکتوز دارند، می توانند برای تامین بخشی از کلسیم موردنیاز خود، شلغم بخورند.

سمانه عزیزی افزود: اگرچه مصرف شلغم تنها برای تامین بخشی از کلسیم بدن کافی است و جایگزین مصرف لبنیات نمی شود، اما املاح کلسیم و منیزیم موجود در شلغم موجب جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان شده و سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می‌کند.

وی با اشاره به آغاز فصل برداشت شلغم، اظهار کرد: خواص ضدویروسی شلغم، موجب درمان بیماری‌های تنفسی،  سرفه‌های خشک و سرماخوردگی می‌شود.

عزیزی ادامه داد: برای درمان بیماری‌های تنفسی بهتر است شلغم را به صورت آش یا سوپ مصرف کرد.

این کارشناس ارشد تغذیه خوردن شلغم را به بیماران مبتلا به سنگ کلیه نیز توصیه کرد و گفت: شلغم سبب تسهیل دفع اسید اوریک بدن شده و بهتر است افرادی که سنگ کلیه دارند از خواص آن در فصل پاییز و زمستان استفاده کنند.

عزیزی با بیان اینکه از دیگر ترکیبات موجود در شلغم، آهن و مس است، بیان کرد: این خاصیت موجب تاثیر شلغم در پیشگیری از کم‌خونی می‌شود.

وی افزود: شلغم از جمله سبزیجاتی است که دارای میزان ید بالایی بوده و می‌تواند در درمان مشکل کم‌کاری تیروئید مفید باشد.

کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد(ع) یادآور شد: شلغم دارای سدیم بالایی بوده و مبتلایان به فشارخون باید با احتیاط آن را مصرف کنند.

عزیزی اضافه کرد: شلغم یکی از سبزیجات برگ سبز و نشاسته‌ای و غنی از املاح مفیدی مثل کلسیم و منیزیم  بوده و سبزیجات برگ سبز از جمله مواد غذایی موثر در پیشگیری از سرطان هستند.

گاز گرفتگی از مهمترین مسمومیتهای استنشاقی است

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: گاز گرفتگی با منواکسیدکربن CO از مهمترین مسمومیت‌های استنشاقی است که  در اثر عدم کارکرد صحیح وسایل گرمایشی و خوراک‌پزی به‌وجود می‌آید.

ضیاء رسولی افزود: گاز مونواکسیدکربن از ترکیب کربن با اکسیژن به دست می‌آید و براثر احتراق ناقص زغال، بخاری، آبگرمکن، شومینه و اجاق گاز چه از نوع گازی یا نفتی در هوا آزاد می‌شود.

وی بیان داشت: این گاز بی‌رنگ، بی‌بو و دارای طعمی مایل به حموضت یا ترش‌ی است و چون از هوا سنگین‌تر است همیشه در پایین‌ترین طبقه محیطی که به وجود می‌آید، منتشر می‌شود.

رسولی تصریح کرد: چون این گاز با گلبول‌های قرمز خون 200 بار آسان‌تر از اکسیژن ترکیب می‌شوند، لذا مقادیر کم گاز، گلبول‌های قرمز خون را " مونوپلیزه " کرده و از انتقال اکسیژن به قسمت‌های حیاتی بدن جلوگیری و موجب مسمومیت تنفسی می‌شود.

رسولی در پاسخ به این سؤال که فرد مصدوم در این حادثه چه علائمی دارد، بیان کرد: بسیاری از علائم اولیه مسمومیت با CO  شبیه به علائم سرماخوردگی وهمه‌گیری آن شبیه  آنفولانزا است که موجب بروز اشتباه در افراد می‌شود.

وی اظهار داشت: این علائم شامل، سردرد، سرگیجه، تهوع و استفراغ، خستگی، ضعف، تاری دید، خمیازه کشیدن و خواب‌آلودگی است و بیشترمسمومان این حالت را نوعی خستگی تعبیر می کنند.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان تاکید کرد:  اگر این گونه افراد اکسیژن دریافت نکنند و از محیط آغشته به گاز مونواکسیدکربن خارج نشوند، دچار علائم دیگر و نزدیک به مرگ مانند تشنج، عدم تشخیص موقعیت، کبودی دست و لب‌ها، تنگی نفس، اغماء و در نهایت  مرگ خاموش خواهند شد.

برای باز کردن در مایکروویو بعد از خاموش شدن صبر کنید

کارشناس بهداشت پرتوهای دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اشعه‌های موجود در مایکروویو، توصیه کرد: پس از خاموش کردن مایکروویو، 30 ثانیه برای باز کردن در آن صبر کنید.

علی مکارمی افزود: امواج مایکروویو مانند نور مرئی از جنس امواج الکترومغناطیسی هستند که فرکانس بسیار بالا و طول موج بسیار کمی دارند.

وی افزود: تمام امواج رادیویی، مادون قرمز، نور مرئی، موبایل، رادیو و ماهواره از جنس امواج الکترومغناطیسی بوده و تفاوت آن‌ها در فرکانس و توان تشعشع امواج است.

این کارشناس بهداشت پرتوها تصریح کرد: امواج مایکروویو می‌توانند در بافت‌های بدن انسان نیز مانند مواد غذایی تولید گرما نموده و اثرات نامطلوبی در پی داشته باشند.

مکارمی با بیان اینکه عدسی چشم‌ انسان از جمله قسمت‌های حساس بدن به حرارت است، ادامه داد: پرتو گیری دائم با پرتوهای مایکروویو می‌تواند خطر ابتلا به مشکل آب مروارید را افزایش دهد.

وی بروز برخی مشکلات زودرس را از دیگر عواقب احتمالی مایکروویو برشمرد و گفت: افرادی که طولانی مدت در معرض مقدار زیاد اشعه مایکروویو قرار گیرند، به مشکلات زودرسی نظیر سردرد، خستگی چشم، خستگی عمومی و اختلالات خواب دچار می‌شوند.

کارشناس بهداشت پرتوهای دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، یادآور شد: تاثیرات ناشی از این اشعه به ‌دلیل تقابل میدان اشعه با سیستم مرکزی اعصاب بدن به وجود می‌آید و بیش از هرچیز پیامد استفاده غیرعلمی و عدم رعایت موارد حفاظتی و ایمنی است.

کسانی که رژیم لاغری دارند "قارچ" را فراموش نکنند

کارشناس تغذیه بیمارستان شهید بهشتی با اشاره به حجم بالای آب در قارچ، گفت: این ویژگی قارچ برای تامین آب بدن کسانی که می‌خواهند لاغر شوند مفید است.

مصطفی رنجبر افزود: فیبرهای موجود در قارچ نیز موجب تسهیل هضم آن در دستگاه گوارش می‌شود.

وی اظهار کرد: یکی از مشکلات قارچ، مصرف آن به صورت سرخ کرده است که معمولا روغن زیادی به خود جذب می‌کند و علاوه بر چربی بالا، هضم آن را دشوار می‌کند که بهتر است تا حد امکان قارچ را به صورت خام، بخارپز یا کبابی مصرف کرد.

این کارشناس تغذیه با تاکید بر امکان رشد باکتری در قارچ، تاکید کرد: لازم است قبل از مصرف قارچ، در شست‌وشوی آن دقت کافی داشته باشید.

رنجبر قارچ را نوعی گوشت گیاهی برشمرد که مکمل خوبی در کنار مصرف گوشت است و ادامه داد: قارچ حاوی ویتامین‌های A، B و D بوده که در کنار پروتئین موجود در آن می‌توان گفت ماده غذایی خوش‌طعم و مفیدی برای استفاده در سالاد، سس و انواع خوراک‌ها است.

کارشناس تغذیه بیمارستان شهید بهشتی با بیان اینکه کهگیلویه وبویراحمد یکی از نقاط کشور است که برخی انواع قارچ‌ها به صورت طبیعی در آن یافت می‌شود، هشدار داد: قارچ‌ها انواع مختلفی دارند و باید حتما قبل از مصرف از غیرسمی بودن آن اطمینان داشته باشیم.

وی یادآور شد: در هنگام خرید قارچ دقت داشته باشید که بافت فشرده و سفیدرنگی داشته، سطح کلاهک آن لیز یا چسبناک نباشد و بهتر است برای نگهداری طولانی مدت آن در یخچال از پاکت‌های کاغذی استفاده کنید.

پایه و اساس ازدواج باید بر معیارهای عقلانی استوار باشد

کارشناس بهداشت روان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، گفت: هنگامی علاقه طرفین پس از ازدواج پیدا می‌شود که پایه و اساس ازدواج، بر معیارهای عقلانی استوار شده باشد.

نرگس ‌فولادی‌وندا با اشاره به جدایی و طلاق به عنوان یک معضل اجتماعی، افزود: توجه منطقی به معیارهای خود و طرف مقابل پیش از اقدام به ازدواج، مهمترین راه مقابله با معضل طلاق است.

این کارشناس بهداشت روان با اشاره به چهار رخداد مهم زندگی که در شناسنامه هر فردی ثبت می‌شود، اظهار کرد: این رخدادهای مهم، تولد، ازدواج، طلاق و مرگ هستند که ما تنها در ازدواج و طلاق حق انتخاب داریم.

فولادی‌وندا یکی از عوامل موفقیت در زندگی مشتر ک را داشتن اهداف مشترک طرفین برشمرد و به جوانان توصیه کرد: قبل از اقدام به ازدواج، از اهداف آینده فرد موردنظر خود آگاه شوید.

کارشناس بهداشت روان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: یکی دیگر از معیارهای مهم انتخاب همسر که لازم است هر دو طرف آن را رعایت کنند، "برابری" نسبی در تمام موارد، اعم از زیبایی، موقعیت اقتصادی، تحصیلات و زیبایی است.

وسواس باید در زمان اولیه پیدایش درمان شود

کارشناس بهداشت روان شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهمئی گفت: وسواس یكی از شایع ترین اختلالات و بیماریها در جامعه است كه حدود دو تا سه درصد از جمعیت را گرفتار خود می‌كند.

شهریار اکبری افزود: وسواس شامل فكر، احساس یا تصورات عودكننده و مزاحم برای شخص است كه در او ایجاد اضطراب می‌كند.

وی بیان داشت: این بیماری اختیار و آزادی را از فرد سلب كرده و او را وا می‌دارد تا رفتاری را برخلاف میل و خواسته‌اش انجام دهد.

اکبری گفت: اگرچه عمده بیماران به رفتار بیمارگونه خود آگاهی دارند ولی قادر به رها شدن از آن نیستند.

این کارشناس بهداشت روان تصریح کرد: افرادی که شیفتگی شدید به کار و تولید دارند ممکن است، فعالیت‌های تفریحی و دوستی‌هایشان را نادیده بگیرند و دچار وسواس شوند.

اکبری گفت: اشتغال ذهنی این افراد نسبت به جزئیات، قواعد، فهرست‌ها، نظم‌ها، سازماندهی یا برنامه‌ها موجب می‌شود که هدف اصلی فعالیتشان را گم کنند.

این کارشناس ادامه داد: وقتی چنین افرادی فهرستی از كارهایی را كه باید انجام دهند گم می‌كنند به جای اینكه با كمك گرفتن از حافظه لحظاتی را صرف بازنویسی فهرست آن كارها كنند و به انجام آن كارها بپردازند، زمان زیادی را صرف جست وجوی آن فهرست می‌كنند.  

وی افزود: این افراد در واگذاری تکالیف به دیگران  یا همکاری با دیگران اکراه دارند و همچنین نمی‌توانند اشیای فرسوده یا بی ارزش خود را دور بیاندازند چون معتقدند شاید در آینده بتوان از آنها استفاده كرد.  

اکبری با بیان اینکه شیوع این بیماری در میان زنان بیشتر است، اظهار داشت: افراط در تمیز کردن محل سکونت، شستن بیش از حد و چند باره ظروف و مواردی از این دست از عمده رفتارهای زنان دچار بیماری وسواس است.

اکبری در آخر به این افراد توصیه کرد: اگر این اختلال را در همان اوایل جوانی كه شروع آن است درمان نکنند در بزرگسالی افسردگی نیز به آن اضافه خواهد شد.

برچسب ها : ,
نوشته شده در جمعه 24 آبان 1392 توسط اسماعیل یعقوبی| لينك ثابت |

عناوين آخرين مطالب ارسالي
صفحات دیگر